به گزارش پندری و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی گراش، حمید زرگری در خصوص علل این عارضه گفت: «تا به امروز عامل زنده و بیماریزایی برای این عارضه شناخته نشده است. درواقع شرایط نامساعد اقلیمی مثل گرما و دمای بیش از حد، کم بودن رطوبت نسبی هوا و وزش بادهای گرم و خشک در دوره حساس تبدیل میوه از خارک به رطب، مهمترین عامل شیوع این عارضه میباشد.»
او همچنین گفت: «پژمردگی سریع و ناگهانی میوه در ۲ تا ۳ روز و خشکیدگی کامل خوشه نخل طی مدت ۱ الی ۲ هفته از مهمترین علائم این عارضه میباشد.»
زرگری پس از بازدید باغات در کارگاهی آموزشی که با حضور نخلداران شهرستان برگزار شد شرکت نمود و راهکارهایی را که تا به امروز جهت کنترل شیوع و کمتر کردن میزان خسارت این عارضه در سطح جهانی مورد استفاده قرار میگیرد را به کشاورزان متذکر شد.
راهکارها:
استفاده از ارقام خشک و نیمهخشک خرما مثل رقم زاهدی که نسبت به این عارضه مقاومتر هستند.
آبیاری کافی و به موقع نخل
تغذیه مناسب باغات نخل
میانهکاری در نخلستانها
مدیریت تعداد خوشه در یک نخل
هرس و بهداشت نخلستان
مدیریت آفات و بیماریها در نخلستان
پوشش روی خوشه
احداث باد شکن در اطراف نخلستانها از مواردی هستند که بکارگیری مجموع این روشها می تواند در کنترل این عارضه موثر باشد.