یخ بستن آب در سرمای زمستان را سَنگَرَه گویند. قدیم در یک سینی آب میریختند و صبر میکردند تا صبح آب یخ بزند. یخ را با تکههای نشاسته و شیرهی خرما (دیشاب) مخلوط میکردند و میخوردند. خوردن سنگره زیر آفتاب کمرمق صبح زمستان لذتی بود که شاید بیش از یکبار در سال نمیشد آنرا تجربه کرد.
حالا اما به لطف حضور فریزر، این دسر را در گرمای تابستان هم میشود تهیه کرد.
طرز تهیه دسر سنگره:
قدم اول: آماده کردن نشاسته
اول آب را جوش کرده و کمکم نشاسته را به آن اضافه میکنیم و هَم میزنیم. این کار را تا جایی ادامه میدهیم که مواد یکدست شود. بعد توی یک سینی خالی و پهن میکنیم تا ضخامتش بیشتر از نیمسانت نشود. سینی را در یخچال یا فریزر قرار میدهیم.
قدم دوم: ساخت سَنگَره
آب را با شیرهی خرما (دیشاب) مخلوط کرده و در فریزر میگذاریم تا یخ بزند.
حالا ما دو ظرف جدا داریم: نشاسته و سنگره
چطور مصرف کنیم؟ مهدی وفائیفرد یک فیلم کوتاه در صفحه شخصیاش منتشر کرده، آن را ببینید. (اینجا)