سَنگَرَه‌؛ یک دسر اصیل گراشی

خوردن سنگره، مثل خوردن بستنی در زمستان است. شاید شما یک نوشیدنی گرم را در زمستان ترجیح دهید، اما خوردن بستنی و دسر سرد در زمستان یک سنت اجدادی است.

یخ بستن آب در سرمای زمستان را سَنگَرَه گویند. قدیم در یک سینی آب می‌ریختند و صبر می‌کردند تا صبح آب یخ بزند. یخ را با تکه‌های نشاسته و شیره‌ی خرما (دیشاب) مخلوط می‌کردند و می‌خوردند. خوردن سنگره زیر آفتاب کم‌رمق صبح زمستان لذتی بود که شاید بیش از یک‌بار در سال نمی‌شد آن‌را تجربه کرد.

حالا اما به لطف حضور فریزر، این دسر را در گرمای تابستان هم می‌شود تهیه کرد.

طرز تهیه دسر سنگره:

قدم اول: آماده کردن نشاسته
اول آب را جوش کرده و کم‌کم نشاسته را به آن اضافه می‌کنیم و هَم می‌زنیم. این کار را تا جایی ادامه می‌دهیم که مواد یک‌دست شود. بعد توی یک سینی خالی و پهن می‌کنیم تا ضخامتش بیشتر از نیم‌سانت نشود. سینی را در یخچال یا فریزر قرار می‌دهیم.

قدم دوم: ساخت سَنگَره
آب را با شیره‌ی خرما (دیشاب) مخلوط کرده و در فریزر می‌گذاریم تا یخ بزند.

حالا ما دو ظرف جدا داریم: نشاسته و سنگره

چطور مصرف کنیم؟ مهدی وفائی‌فرد یک فیلم کوتاه در صفحه شخصی‌اش منتشر کرده، آن را ببینید. (اینجا)

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://pandari.ir/?p=7045

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: